Symposia en conferenties

Naast eenmalige conferenties en workshops over specifieke onderwerpen, zijn er twee grote evenementen in het kader van de Trilaterale Waddenzee Samenwerking (TWSC) die regelmatig worden georganiseerd: het International Scientific Wadden Sea Symposium (elke 3-4 jaar) en de Wadden Sea Day (jaarlijks).

 

International Scientific Wadden Sea Symposium

Het International Scientific Wadden Sea Symposium vindt om de paar jaar plaats in aanloop naar de Trilaterale Regeringsconferentie. Het wordt door het Waddenzee-land georganiseerd dat op dat moment voorzitter van de Samenwerking is. Het symposium biedt van oudsher een platform voor wetenschappers die actief zijn in en rond de Waddenzee, om hun onderzoeksresultaten te presenteren en een bijdrage te leveren aan de Samenwerking. Het doel van het symposium is om vanuit wetenschappelijk oogpunt verslag te doen over de toestand van de Waddenzee en perspectieven te bieden voor de toekomst. Hieronder het overzicht van de meest recente symposia met links naar de bijbehorende stukken:

 

Wadden Sea Day

De Wadden Sea Day is een conferentie met een sterk netwerkkarakter die jaarlijks op de laatste donderdag van augustus in Wilhelmshaven (D) wordt gehouden. De Wadden Sea Day wordt sinds 2006 georganiseerd door het Gemeenschappelijk Waddenzee Secretariaat en het bestuursorgaan voor het National Park “Niedersächsisches Wattenmeer”. Aan bod komen actuele onderwerpen.

De afgelopen edities met links naar de bijbehorende stukken staan hieronder vermeld: